تولید داروی گیاهی ضدسرطان در تبریز
تبریز- ایرنا- داروی گیاهی ضدسرطان بر پایه گیاه زردچوبه توسط پژوهشگران و محققان دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز تولید شد.
رییس آزمایشگاه ژنومیکس دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز در این خصوص در جمع خبرنگاران گفت: تلاش متخصصان داخلی منجر به تولید نانو داروی کروکومین شده که برای درمان سرطان های مقاوم به درمان تجویز می شود.
به گزارش ایرنا، دکتر اسماعیل بابایی که از سال ۱۳۹۰ مشغول مطالعه و تحقیق در زمینه سلول های بنیادی و ژنتیک است، افزود: در طول دهه های اخیر دانشمندان، تمرکز خود را برای تولید داروهایی با عوارض جانبی کمتر گذاشته اند که در این راستا ترکیب فناوری نانو و طب سنتی بهترین نتایج را حاصل کرده است.
به گفته این دانشیار دانشگاه تبریز، کروکومین که با تغلیظ و فرآوری عصاره گیاه زردچوبه به دست می آید اکنون به صورت قرص های مکمل غذایی تولید می شود و نانوکورکومین که تایید ورود کامل آن به داخل سلول سرطانی توسط یک آزمایشگاه آلمانی تایید شده نیز در حال مطالعه روی موش های سرطانی و تزریق ترکیب داروئی است.
وی ادامه داد: این نانو دارو نیز همانند قرص کورکومین پس از موفقیت در این آزمایش ها به تولید انبوه می رسد و در درمان سرطان های شایع در کشور از جمله سرطان سینه و دستگاه گوارش استفاده خواهد شد، ضمن اینکه به دلیل شناسایی خواص ضد سرطان زنجبیل و زعفران ، تحقیق بر روی این گیاهان دارویی نیز در حال انجام است.
سرطان به مجموعه بیماریهایی اطلاق میشود که از تکثیر مهارنشده سلولها پدید میآیند، سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند، علت دقیق این پدیده همچنان نامشخص است؛ ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلولها میشوند، در هسته سلول اشکال وارد کنند، از جملهٔ این موارد میتوان از مواد رادیو اکتیو، مواد شیمیایی و سمی یا تابش بیش از حد اشعههایی مانند نور آفتاب نام برد. در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادلی وجود دارد.