
معرفی خواص شگفت انگیز گیاه بابونه و چای آن
به گزارش بهداشت نیوز گیاهان دارویی بسیاری در دنیای طب سنتی وجود دارد که خواص و فواید بی شماری برای آنها ذکر شده است و یکی از این گیاهان پرخاصیت بابونه است.
معرفی گیاه بابونه
گیاه بابونه با نام علمی Matricaria recutita، یکی از قدیمیترین و پرمصرفترین گیاهان دارویی مهم در جهان محسوب می شود و کاربردهای درمانی بسیاری برای آن چه به صورت چای و یا مصرف خود گیاه پیشنهاد شده است.
چای بابونه، مشتق شده از گل بابونه، طلایی و خوش طعم است و مزه میوهای دارد.
این گیاه، بیماریهای مختلف مربوط به سلامتی مانند؛ اختلالات رودهای و معده، اضطراب، بی خوابی، زخمهای دهان و خیلی چیزهای دیگر را درمان میکند.
جالینوس حکیم، قبل از کشف کنین، بابونه را برای تبهای نوبه (مالاریا) توصیه میکرده است و همچنین برای معالجه دردهای ناشی از ضربات خارجی و تروما، مؤثر میپنداشت.
بابونه از نظر طب سنتی ایران گرم و خشک است و از تقویت کنندههای تلخ به حساب میآید.
دو گونهٔ اصلی بابونه که به صورت دمکرده استفاده میشوند و برایشان خواص دارویی در نظر گرفته میشود عبارتند از بابونه آلمانی و بابونه رومی. گونههای دیگری از گیاهان هم نام بابونه بر خود دارند (نظیر بابونه بهاری و بابونه زرد)، اما معمولاً به صورت دمکرده به کار نمیروند و خواص دارویی برایشان ذکر نشدهاست.
خواص و آثار بابونه
از مهمترین خواص بابونه تقویت معده، درمان زخم معده و ورم معده است و این گیاه به آسانی این مرض را درمان میکند. بیشتر کسانی که درد و سوزش معده دارند، میتوانند با خوردن چای غلیظ بابونه سلامتی خود را دوباره به دست بیاورند. بدین منظور روزانه به صورت ناشتا ۳ الی ۴ قاشق گیاه بابونه را در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و سپس بعد از ۱۵ دقیقه صبحانه را میل نمایید. خوردن چای غلیظ بابونه را به مدت ۲ هفته ادامه دهید تا تأثیر بسزای آن را بر معده مشاهده نمایید.
برای رفع ورم روده مؤثر است، همچنین برای رفع کرم معده و روده استفاده میکنند.
بابونه مقوی مغز است.
بابونه ادرارآور است، همچنین استفاده از بابونه سنگ مثانه را خرد و دفع میکند. اگر کسی قطره قطره ادرار میکند به او چای بابونه دهید تا درمان شود.
این گیاه ترشح شیر را در مادران شیرده افزایش میدهد.
درمان کننده سردرد و میگرن است.
بابونه ضدنفخ است.
برای درمان چشم درد، بابونه را در سرکه ریخته و بخور دهید.
برای تسکین دردهای عضلانی چای بابونه بنوشید.
برای تسکین درد در هنگام دندان درآوردن بچه ها، به آنها چای بابونه بدهید.
جویدن بابونه برای التیام زخمهای درمان مفید است.
بابونه تب بر و تسکین دهنده درد است برای تسکین درد، چند قطره اسانس بابونه را با یک قاشق روغن بادام مخلوط کرده و روی محلهای دردناک بمالید درد را تخفیف میدهد.
از مهمترین خواص بابونه تقویت معده، درمان زخم معده و ورم معده است
مصرف دم کرده بابونه به شکل ناشتا مقوی معده، مقوی و بادشکن است.
برای رفع بی خوابی و داشتن یک خواب آرام و راحت، کافی است ده دقیقه قبل از اینکه به رختخواب بروید یک فنجان چای بابونه بنوشید.
بابونه درمان کننده بی اشتهایی است.
چای بابونه درمان کننده کم خونی است. به خاطر همین خاصیت خانمها و دختران میتوانند برای درمان کم خونی شان از آن استفاده کنند.
بابونه برای رفع زردی مفید است.
حمام بابونه اثر نیرو دهنده دارد. برای این منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام ریخته مدت یک ربع ساعت در آن دراز بکشید.
اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام برای رفع ناراحتیهای پوستی نظیر اگزما، کهیر و خارش مفید است.
بابونه ضدآلرژی است.
برای رفع گوش درد و سنگینی گوش، یک قطره روغن بابونه را در گوش بچکانید.
اسانس بابونه، چون اثر قی آور دارد در مورد مسمومیتهای غذایی مصرف میشود.
روغن بابونه را برای از بین بردن کمردرد، درد مفاصل و نقرس روی محل درد بمالید.
با چای بابونه اگر موهای بلوند را بشویید آنها را روشنتر و شفافتر میکند.
آنهایی که یائسه شده اند بهتر است همه روزه چای بابونه بنوشند، زیرا اختلالات یائسگی را برطرف میکند.
بخور گل بابونه جهت بهبود آکنه و جوشهای صورت نیز توصیه شده است.
بابونه، مدر، معرق و محلل ورمها است.
استفاده از بخور دم کردهی بابونه بر روی صورت، باعث شادابی و تجدید حیات سلولهای بشره پوست میشود.
خواص درمانی چای بابونه (دم کرده گل بابونه)
برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و عفونتهای ناشی از سرماخوردگی را از بین میبرد.
برای رفع گرفتگیهای عضلانی مفید است.
چای بابونه مسکنی فوق العاده برای سردرد، میگرن، دندان درد و دردهای عصبی است.
اختلالات یائسگی را برطرف میکند.
درد شکم را تسکین میدهد و برای درمان کمردرد مفید است.
به عملکرد بهتر کبد کمک میکند.
برای درمان روماتیسم به کار میرود.
بابونه برای پوست، مو و سلامتی مفید است.
طرز تهیهی چای بابونه
یک قاشق غذاخوری گل بابونه و دو لیوان آب گرم با مقداری نبات را در قوری چینی یا شیشهای بریزید و پس از این که دم کشید میل کنید.