
۴۹ شرکت تعاونی گیاهان دارویی ساماندهی شدند
به گزارش سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، «حسین شیرزاد» افزود: طراحی بزرگترین مرکز حفظ، توسعه و احیای گیاهان دارویی در سطح ۴۸۰ هکتار از اراضی غرب کشور از جمله اقدامات مهم اتحادیه ملی گیاهان دارویی در یکسال گذشته به حساب می آید.
وی درباره شکل گیری اتحادیه گیاهان دارویی، به عنوان یکی از مهمترین تشکل های مورد نیاز بخش کشاورزی افزود: ضرورت تشکیل نهاد صنفی منسجم در این حوزه از سالهای گذشته احساس می شد، بویژه آن که صنعت گیاهان دارویی ایران یکی از زیر بخش های تخصصی کشاورزی و دارای سند ملی بوده و در برنامه ششم توسعه( ۱۴۰۰- ۱۳۹۶) نیز سهم مهمی را به خود اختصاص داده است.
به گفته شیرزاد، تولید و فرآوری گیاهان دارویی از جمله رشته های بالنده بخش کشاورزی با رشد متوسط سالانه ۱۵.۵ درصدی و میزان تجارت جهانی بالغ بر ۱۰۷ میلیارد دلار است و پیش بینی شده تا سطح بیش از ۴۵۰ میلیارد دلاری تا سال ۲۰۲۵ میلادی توسعه یابد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تصریح کرد: در تابستان سال ۱۳۹۷ نخستین انتخابات مجمع عمومی موسس اتحادیه سراسری گیاهان دارویی کشور با نظارت دقیق سازمان مرکزی تعاون روستایی برگزار شد و تعداد ۴۹ تشکل استانی و شهرستانی مشارکت داشتند که موجب انتخاب تعداد هفت نفر اعضای هیات مدیره و دو نفر بازرس شد.
وی درباره نقش حمایتی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان متبوع به عنوان متولی تشکل ها و تعاونی های بخش کشاورزی در تشکیل این اتحادیه ملی گفت: برای دستیابی به چشم انداز روشن و پایدار جهت توسعه گیاهان دارویی با تشکیل کارگروهی جلسات متعدد کاربردی، هماهنگی های اولیه لازم برای تشکیل اتحادیه به عمل آمده است.