گیاهی که در درمان بیماریها معجزه میکند
محمدرضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی درباره گیاه گشنیز گفت: گشنیز دارای طبع سرد و خشک است که اندام هوایی این گیاه و تخم آن خاصیت دارویی فراوانی دارد. گیاه گشنیز به صورت پخته در داخل مواد غذایی و خام با عنوان سبزی خوردن مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران حاجی حیدری با اشاره به تاثیر مصرف گشنیز بر بهبود بیماریها اظهار کرد: گشنیز در بهبود بیماریهای مختلف مانند: بیماریهای مرتبط با دستگاه گوارش، معده، دیابت و کاهش چربی خون کاربرد زیادی دارد.
این متخصص طب سنتی درباره نوشیدن آب گشنیز گفت: نوشیدن آب گشنیز همراه شکر میتواند کمک زیادی به هضم غذا، تنظیم خواب، تقویت معده، باز کردن اشتها و بهبود سردردهای ناشی از مشکلات معده و گوارش کند.
گشنیز دارویی موثر برای رفع عطش
حاجی حیدری تصریح کرد: گشنیز برای کاهش حرارت گرم مراجان بخ خصوص مزاج گرم و خشک بسیار مفید است و مصرف آب آن همراه سرکه و یا سماق باعث کاهش عطش شده و بند آورنده استفراغ است. ترکیب سوپ جو با این گیاه یکی از مهمترین گزینهها در جهت بهبود سرماخوردگی و آنفلوانزا است.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: قرقره آب گشنیز برای سوزش زبان و التهاب دهان مفید است و مصرف تخم آن باعث تقویت قلب و عروق، افزایش شادابی و نشاط و کنترل قند خون در بیماران دیابتی میشود.
حاجی حیدری درباره مصرف گشنیز برای بیماران دیابتی گفت: بیماران دیابتی بهتر است با مشورت پزشک متخصص خود در کنار مصرف داروهای شیمیایی از داروهای گیاهی استفاده کنند و به هیچ عنوان نباید به قطع کردن خودسرانه داروهای مرتبط با بیماری خود اقدام کنند.
چه کسانی نباید از گشنیز استفاده کنند؟
این متخصص طب سنتی با اشاره به مضرات استفاده از گشنیز اظهار کرد: مصرف تخم گشنیز در بیماران مبتلا به آسم، افراد مبتلا به تنگی نفس و زنان باردار توصیه نمیشود و زیاده روی در آن میتواند باعث اختلال در حافظه و فراموشی شود.