
گیاه دارویی راب وارد بازار سیستان و بلوچستان شد
به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایرنا، ‘راب’ گیاهی کم توقع، عجول و کم آب است که با نخستین بارش زمستانی آمدن بهار و نشاط و سرزندگی و شادابی را در خاش خبر می دهد و ساکنان شهری، روستایی و عشایری خاش نیز با جمع آوری و فروش آن کسب درآمد می کنند.
هم اینک این گیاه در بازار خاش در بسته های ارزان ۳۰ تا ۵۰ هزار ریالی عرضه می شود.
این گیاه بیشتر در نواحی شمال بلوچستان رشد می کند که مناطق گوهرکوه، سیاه بند، سرتلاپ، پیگل، کارواندر، دشت آبخوان، ایرندگان، اسپیتک، خان بی بی، شوگه، شورآپ، تلگزی، کروجی، رودهینار، ارتفاعات پنج انگشت و بیرک و غیره محل رویش آن است.
برگ های راب در مرحله نخست تا چند هفته قابل مصرف است و از ساقه آن که در محل به کولر (Koolar ) معروف است استفاده خوراکی می شود.
راب مجموعا حدود چهار ماه دوام می آورد و این گیاه علاوه بر مصرف خوراکی، مصرف دارویی نیز دارد.
به گفته اطباء بومی، راب برای پاکسازی معده و انگل زدایی خاصیت اعجاب انگیزی دارد؛ روش پخت راب همچون اسفناج است با این تفاوت که راب بو و طعم نسبتا تندی دارد که به مذاق بعضی از افراد خوشایند نیست.
راب، پترک (Paterk ) و هنگ (Heng ) تقریبا از یک خانواده هستند.
به گزارش ایرنا رویش گیاهان مختلف علاوه بر تامین بخشی از مواد غذایی و دارویی مورد نیاز مردم خاش، منبع درآمد مناسبی برای روستاییان و عشایر منطقه محسوب می شود.