دمنوش چای سبز و احتمال درمان بیماری های ویروسی
پایگاه اطلاع رسانی نوش آنلاین: پژوهشگر گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به مطالعات انجام شده بر ۳۲ هزار ترکیب گیاهی ضد ویروسی و شبیه سازی مولکولی اثر این ترکیبات بر مهار آنزیم کنترل کننده تکثیر ویروس کرونا گفت: بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعات ۹ ترکیب گیاهی با احتمال بیشتر می توانند باعث مهار آنزیم تکثیر کننده ویروس شوند.
مجید اسدی سامانی افزود: از این ترکیبات می توان به ترکیبات گیاهی استخراج شده از گیاهان چای سبز، لوبیای سبز، آمله، تاج خروس سه رنگ، نوعی زبان گنجشک و گونه ای از شیرین بیان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه چای سبز یکی از گزینه های در دسترس و ارزان در بین ترکیبات گیاهی موثر بر مهار آنزیم تکثر کننده ویروس به شمار می رود، گفت: این گیاه با دارا بودن اثرات آنتی اکسیدانی و ضد ویروسی و همچنین تقویت کنندگی سیستم ایمنی به احتمال بسیار می تواند از طریق مهار آنزیم تکثیر کننده ویروس در پیشگیری و یا درمان بیماری کرونا هم مفید واقع شود.
اسدی با اشاره به شرایط فعلی و انتشار ویروس کرونا و ضرورت یافتن راه کار هایی برای کاهش شیوع؛ پیشنهاد کرد: افراد مصرف دمنوش چای سبز را به جای چای سیاه در دستور تغذیه ای خود قرار دهند و همچنین پس از مصرف هر وعده دمنوش چای سبز یک قاشق چای خوری عسل مصرف کنند تا علاوه بر رهایی از عوارض گوارشی چای سیاه قدمی در پیشگیری و درمان بیماری های ویروسی مانند کرونا بردارند.
این پژوهشگر حوزه علوم زیست پزشکی یادآور شد: گرچه چای سبز علاوه بر اثرات آنتی اکسیدانی، در کاهش چربی خون، قند خون و فشار خون هم موثر است، اما مصرف بیش از حد این نوع از چای در افراد دارای سردی مزاج و فشار خون پایین توصیه نمی شود.