«آب بشقابی» در حال انقراض، اکسیر معجره آسای حیات
انقراض یک پدیده طبیعی بوده، اما انسان به انقراض گونه ها در جهان سرعت بیشتری بخشیده است و با اینکار گونه ها در معرض خطر بیشتری قرار گرفته اند. این گونه های در حال انقراض، مزایای زیادی دارند که از جمله می توان به منبع ژن های حیاتی، اهمیت اکولوژیکی و خواص ارزشمند دارویی آن ها اشاره کرد.
پیش بینی می شود بیش از ۱۵ تا ۴۰ درصد گونه های زنده، در سال ۲۰۵۰ انقراض پیدا کنند
«گیاهان یکی از ذخایر ارزشمند ژنتیکی جهان محسوب می شوند. پیش بینی می شود که بیش از ۱۵ تا ۴۰ درصد گونه های زنده، در سال ۲۰۵۰ انقراض پیدا خواهند کرد. مطالعات در مورد گونه های در حال انقراض و حفظ ذخایر ژنتیکی در دنیا، از سال ۱۹۶۰ به طور بسیار جدی مطرح شد. به طوری که سازمان های بین المللی در این راستا تشکیل شدند. این سازمان ها اقداماتی برای حفظ این گونه ها از جمله تشکیل بانک های ژن گیاهی، تعیین مناطق حفاظت شده جهت حفظ ذخایر ژنتیکی و کاشت گونه های در حال انقراض در باغ های گیاه شناسی را پیشنهاد کردند. سازمان بین المللی حفاظت از طبیعت، در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که ۲۴۹۳ گونه گیاهی در معرض خطر انقراض هستند».
طبق این پژوهش: «گیاه آب بشقابی یکی از گیاهان ارزشمند دارویی است که دارای خواص دارویی متعددی بوده و از دیرباز برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شده است. آب بشقابی جزء گیاهان در معرض انقراض ایران طبقه بندی شده است که بیشتر در تالاب انزلی یافت می شود».
گیاه آب بشقابی از گذشته های دور اکسیر معجزه آسای حیات نامیده شده است
نتایج تحقیقات عنوان داشته است: «گیاه آب بشقابی با نام علمی Centella asiatica از خانواده چتریان (Apiaceae) بوده و از هزاران سال پیش در ...