کنگر فرنگی؛ گیاهی که دستگاه گوارش را برای روزه قوی می کند
محسن پویان در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: گیاه کنگر فرنگی به صورت زراعی در بسیاری از مناطق کاشت می شود.
وی افزود: در ماه رمضان به ویژه برای وعده افطار می توان از این گیاه در سوپ استفاده کرد.
این پژوهشگر گیاهان دارویی ادامه داد: غنچه های تازه این گیاه مورد استفاده قرار می گیرد، چرا که گل باز شده آن به علت سفتی بافت مورد استفاده قرار نمی گیرد.
پویان اظهار کرد: می توان غنچه های این گیاه را که در اوایل بهار می روید برداشت کرده، خشک کرده و به مرور از آن استفاده کرد.
وی افزود: در کنگر فرنگی، ماده ای به نام سینارین وجود دارد که برای سلامت کبد و تنظیم اعمال صفرا بسیار مناسب و مفید است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: این گیاه برای تقویت قلب، خون سازی به دلیل داشتن املاح و ویتامین های فراوان و تنظیم و کاهش کلسترول خون بسیار مناسب است.
پویان یادآور شد: مصرف سوپ کنگر فرنگی علاوه بر اینکه از نظر غذایی بسیار مفید است، به سبب وجود املاح و ویتامین ها در آن می تواند از عوارضی که برای دستگاه گوارش به ویژه در روزهای ابتدایی ماه رمضان ممکن است ایجاد شود، جلوگیری کند.