خواص عناب
عصاره آن موجب مهار اثر رادیکالهای آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) میگردد. حاوی آنتیاکسیدانهای طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی میشود.ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کنندهای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تریگلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک میکند. در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.عناب در زمان ابتلا به اسهال میتواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. میوه خشک رسیده به عنوان ملین میباشد. عناب دندانها را در برابر پوسیدگی مقاوم میسازد. برای درمان دندان درد سائیده عناب را در محل کرم خوردگی دندان بگذاریدبه علت دارا بودن انتیاکسیدانها، روند پیری پوست را کاهش میدهد.عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع میکند و سبب روشنی پوست میشود.رشد موی سر را زیاد می كند.در کم فشاری خون و نازایی مفید است.خاصیت ضد میکروبی دارد.ریشه گیاه عناب در درمان سوء هاضمه مفید است