خواص خربزه
خربزه سرشار از ویتامینهای C و A است که با تحریک سلولهای سفید خون در بدن، ایمنی را تقویتمیکنند. گلبولهای سفید خون (WBC) مکانیزم دفاعی طبیعی بدن محسوبمیشوند زیرا از حمله اجسام خارجی جلوگیریکرده و عفونتهایی که بدن را مورد حمله قراردادهاند را ریشهکن میکنند.خربزه سرشار از پتاسیم است که فشار خون را کنترلکرده و از این راه قلبتان را سالم نگهمیدارد. این ماده معدنی از پرفشاری خون جلوگیریکرده و مانع از آسیب سدیم به بدن میشود. خربزه مقدار زیادی ویتامین C و بتاکاروتن دارد که میتوانند با رادیکالهای آزاد در بدن مبارزهکرده و آنها را ازبینببرند. این رادیکالهای آزاد خطرناک هستند زیرا به سلولهای بدن حمله کرده و باعث رشد سرطانی میشوند.خربزه سرشار از پتاسیم است که ضربان قلب را متعادلکرده و ذخیره اکسیژن را برای مغز افزایشمیدهد و بنابراین باعثمیشود احساس آرامش و تمرکز بیشتر داشته باشید.خربزه سرشار از بتاکاروتن است که به حفظ سلامت بینایی کمکمیکند. این بتاکاروتنها در هنگام جذب توسط بدن به ویتامین A تبدیلمیشوند که به جلوگیری از آبمروارید و بهبود بینایی کمکمیکندمصرف منظم خربزه، ویتامین A بدن را که بهدلیل مصرف سیگار یا قرارگرفتن درمعرض دود سیگار از دست رفته است، جبرانمیکند. این ویژگی، به جوانسازی ریهها کمکمیکند و بهویژه برای سیگاریهایی که ریههاشان بهدلیل مصرف سیگار آسیب شدید دیدهاند مفید است.ویتامین C موجود در خربزه در تنظیم جریان خون قاعدگی و تسکین دردها در زنان موثر است. مصرف منظم خربزه در دوران قاعدگی میتواند جریان خون و لختهشدن خون را بهشکل قابلتوجهی کاهشدهد و فرد را از دیگر مشکلات قاعدگی رهاکند. خربزه گاهی وقتها برای تحریک قاعدگی نیز بهکارمیرود.پوست خربزه برای درمان دنداندرد مفید است. حدود ۶ گرم پوست خربزه را بگیرید، به آن آب اضافهکنید و بگذارید بجوشد تا بپزد. سرد که شد آن را صافکرده و از آن بهعنوان دهانشویه استفادهکنید.