معرفی گیاهان دارویی

چیا

خواص چیا 

دانه چیا سرشار از آنتی‌اکسیدان است که برای حفاظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد، پیری و سرطان مفید است. هم‌چنین پروفایل آنتی‌اکسیدان بالا به این دانه کمک می‌کند پوسته‌اش ماندگاری بالایی داشته‌باشد۲ قاشق غذاخوری دانه چیا حاوی ۱۸ درصد کلسیم، ۳۵ درصد فسفر، ۲۴ درصد منیزیم و حدود ۵۰ درصد منگنز میزان مصرف مرجع غذایی (DRI) است. این مواد مغذی به شما کمک می‌کند از فشار خون بالا پیشگیری کنید و وزن‌تان را در سطح سلامت حفظ کنید، و نیز برای سوخت و ساز انرژی و بخشی از سنتز دی‌ان‌ای مهم استسیری احساس پُری و رضایت است، که باعث می‌شود بین وعده‌های غذایی کم‌تر هوس خوراکی بکنید. ترکیب پروتئین، فیبر و ایجاد هاله‌ای ژله‌ای در اطراف دانه‌های چیا در هنگام مخلوط شدن با مایعات در اثرات سیری آن نقش دارد.دانه چیا می‌تواند نقش مهمی در تنظیم میزان انسولین ایفا کند. این دانه می‌تواند مقاومت به انسولین را پایین بیاورد و میزان غیرعادی انسولین را در خون کاهش دهد.از آن‌جایی کلسیم و فسفر برخی از انواع مواد معدنی هستند که در دانه‌های چیا یافت می‌شوند، می‌توان گفت که این دانه‌ها تاثیر زیادی بر روی سلامت دندان و استخوان دارند. جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان از طریق خوردن غذاهای سالم و ارگانیک مثل دانه‌ی چیا روش بسیار مناسبی است. مقدار فسفر موجود در دانه‌ها ۲۷ درصد از مقدار مورد نیاز بدن شما را تامین می‌کند. منگنز نیز به میزان نسبتا زیادی در دانه‌های چیا موجود است، تنها یک وعده‌ از این دانه‌ها می‌تواند ۲۸ گرم از این ماده‌ی مغذی را برای بهبود سلامت استخوان‌های شما فراهم کند.با افزایش HDL یا کلسترول خوب در بدن، طبیعی است که سلامت قلب شما نیز حفظ می‌شود. بنابراین اگر شما نگران سلامت قلب خود هستید، می‌توانید گنجاندن دانه‌های چیا را در غذاهای روزانه‌تان امتحان کنید.علائم دیابت نوع ۲ را می‌توان با مصرف مقدار مشخصی از دانه‌های چیا کاهش داد. این تاثیر توسط یک مطالعه اثبات شده‌است. در این مطالعه ۲۰ بیمار مبتلا به دیابت ۳۷ گرم دانه‌ی چیا را به مدت ۱۲ هفته مصرف کردند و بهبودی در برخی از علائم را نشان دادند، به عنوان مثال فشار خون‌شان کاهش پیدا کرد. قند خون آن‌ها نیز کمی پایین آمد، اگرچه این میزان قابل‌توجه نبود، اما به هر حال کمک‌کننده است. با توجه به این‌که دانه‌های چیا سرشار از فیبر هستند، می‌توانند برای کاهش قند خون مناسب باشند.همه‌ی آدم‌ها به آهن نیاز دارند تا اکسیژن به تمام قسمت‌های بدن‌شان برسد. رساندن آهن به بدن‌تان بسیار آسان است. خیلی ساده در حدود دو قاشق غذاخوری از دانه‌های چیا را به طور روزانه بخورید و ۱۲ درصد آهن مورد نیاز بدن‌تان را پوشش بدهید. با مصرف درست آهن، گلبول‌های قرمز که برای حمل اکسیژن مفید هستند، در بدن شما تشکیل می‌شوند.دانه‌های چیا به دلیل این‌که حاوی روی هستند، می‌توانند پوستی صاف به شما بدهند و در عین حال با التهاب مبارزه کنند. روی به عنوان یکی از مهم‌ترین مواد معدنی برای جلوگیری از نشانه‌های پیری شناخته شده‌است. خبر خوب این است که روی موجود در دانه‌های چیا بسیار زیاد است و بنابراین پوست شما می‌تواند خواص دانه چیا را درو کند.سطح پتاسیم موجود در دانه‌های چیا بسیار بالا است و پتاسیم در تنظیم فشار خون فایده دارد. ظاهر پف کرده‌ی پوست شما می‌تواند ناشی از استرسی باشد که هنگام بالا بودن فشار خون تجربه می‌کنید. پایین آوردن فشار خون شما با پتاسیم، پوست شما را نیز تسکین خواهد داد. برای حفظ ثبات فشار خون و ضربان قلب و جلوگیری از عصبی شدن، از هر گونه غذای فرآوری‌شده یا شور دوری کنید.

نام چیا
نام علمی Salvia hispanica
logofooter.png
گیاهان دارویی Medicinal Plants ، گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندام‌های آن‌ها حاوی ماده ای هستند که جنبه دارویی دارند. این مواد دارویی که کمتر از ۱٪ وزن خشک کل گیاه را تشکیل می‌دهد، دارای خواص دارویی بسیار مفیدی برای موجودات زنده است.

پیام مدیر

سایت بانک اطلاعات جامع گیاهان دارویی به منظور ایجاد زمینه و بستر مفید برای شما کاربران عزیز و علاقه مند به گیاهان دارویی ایجاد شده است. امیدواریم مطالب سایت مورد استفاده شما دوستان قرار بگیرد. همواره آماده دریافت انتقادات و پیشنهادات شما هستیم.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار سایت مطلع شوید

© Copyright 2024 گیاهان دارویی. All Rights Reserved.

Search