اخبار

1700 هکتار از اراضی کهکیلویه و بویر احمد به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافت

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حال حاضر یک هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی این استان زیر کشت گیاهان دارویی است.

داریوش حصار در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ادامه داد: سند توسعه کشت گیاهان دارویی در استان برای اولین بار در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ تدوین شد که بر اساس این سند، توسعه کشت گیاهان دارویی در استان کهگیلویه و بویراحمد  ۴۵ هزار و ۳۰۰ هکتار بوده و در حال حاضر با رشد ۲.۳ درصدی به یک هزار و ۷۰ هکتار رسیده است.

وی تصریح کرد: با توجه به کم شدن میزان بارش‌ها در استان طی چند سال اخیر تغییر الگوی کشت محصولات پر آب به کم آب جزء برنامه های اصلی سازمان جهاد کشاورزی بوده است که در این راستا  کشت دیم گیاهان دارویی بین کشاورزان ترویج پیدا کرده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاوزی استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در این استان بررسی و تناسب اراضی برای کشت گونه‌های  گیاه دارویی بومی همچون موسیر، زعفران، گل محمدی، سیاه دانه، زیره و سایر گیاهان دارویی متناسب با اقلیم استان صورت گرفته است.

حصار با بیان اینکه در شهرستان‌های بویراحمد، لنده و کهگیلویه بیشترین سطوح کشت گیاهان دارویی را داریم، خاطرنشان کرد:  کشت گیاه دارویی موسیر در شهرستان‌های مارگون و بویراحمد و گیاه زعفران در شهرستان دنا به صورت پایلوت در حال انجام است.

وی افزود: درحال حاضر ۱۵ گونه گیاه دارویی ازجمله آلوئه ورا، زعفران، موسیر، عناب، گل محمدی، چای ترش، رزماری، بابونه، زیره، خاکشیر، به لیمو، نعناع فلفلی، سیاه دانه، آنغوزه، باریجه و کرفس کوهی در استان کهگیلویه و بویراحمد کشت می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: از بین گیاهان دارویی تولیدی استان کهگیلویه و بویراحمد محصولاتی همچون آنغوزه و آلوئه ورا به استان های فارس و گیاه رزماری به استان تهران صادر می شود.

حصار عنوان کرد: بخش تحقیقات گیاهان دارویی با بخش باغبانی همکاری زیادی در خصوص کشت پایلوت گیاهان دارویی در شهرستان ها دارند و این تعاملات به صورت موثر ادامه خواهد داشت.

وی در خصوص برنامه ها و اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در زمینه کشت گیاهان دارویی بیان کرد: کشت ۲۵ گونه گیاه دارویی به صورت پایلوت در شهرستان ها، بررسی کشت پایلوت موسیر درشهرستان‌های مارگون و بویراحمد، بررسی کشت پایلوت زعفران در شهرستان های استان و بررسی عملکرد سیاه دانه و زیره سبز در کشت پایلوت گیاهان دارویی از جمله اقدامات سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه کشت گیاهان دارویی بوده است.

logofooter.png
گیاهان دارویی Medicinal Plants ، گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندام‌های آن‌ها حاوی ماده ای هستند که جنبه دارویی دارند. این مواد دارویی که کمتر از ۱٪ وزن خشک کل گیاه را تشکیل می‌دهد، دارای خواص دارویی بسیار مفیدی برای موجودات زنده است.

پیام مدیر

سایت بانک اطلاعات جامع گیاهان دارویی به منظور ایجاد زمینه و بستر مفید برای شما کاربران عزیز و علاقه مند به گیاهان دارویی ایجاد شده است. امیدواریم مطالب سایت مورد استفاده شما دوستان قرار بگیرد. همواره آماده دریافت انتقادات و پیشنهادات شما هستیم.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار سایت مطلع شوید

© Copyright 2026 گیاهان دارویی. All Rights Reserved.

Search