
از تقویت مو تا کاهش التهاب؛ گیاهی همهکاره برای زندگی سالم
به گزارش مانوش به نقل از مهر،خواص زنجبیل (Ginger) یکی از قدیمیترین داروهای گیاهی شفابخش است که از هزاران سال پیش مورداستفادهی مردم هند و برخی دیگر از نقاط آسیا بوده است. همچنین استفاده از این گیاه در برخی کشورهای آمریکای جنوبی نیز رواج دارد.
زنجبیل که گیاهی زرد و دارای طبع گرم است؛ یکی از مواد غذایی پرکاربرد نیز محسوب میشود که بیشتر مواقع مورداستفادهی اقوام شرق قرار میگیرد و از ریشهی آن بهصورت خشکشده و یا بهصورت پودر و نیز بهعنوان نوعی ادویه در غذاهای مختلف و برخی نوشیدنیها استفاده میشود. فواید زنجبیل در کل، بزاق انسان را تحریک و به تولید صفرا کمک میکند و از سوی دیگر اثر مثبتی بر روی آنزیمهایی به نام «لیپاز پانکراس» و «تریپسین» برجای میگذارد و باعث پیشگیری از مبتلا شدن به بیماریهایی مانند «سرطان کولون» و یبوست میشود.
زنجبیل دارای طبع گرم و خشک است و در طب ایرانی برای افراد با مزاج سرد و مرطوب مفید است. این گیاه به گرم شدن بدن کمک میکند و میتواند در تسکین سردرد و مشکلات گوارشی مؤثر باشد.
خواص درمانی زنجبیل
زنجبیل با ترکیبات فعال خود، از جمله جینجرول، دارای خواص دارویی اعم از خاصیت ضد التهابی، ضد عفونیکننده طبیعی، آنتیاکسیدان قوی، ضد تهوع، بهبود عملکرد گوارش، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب مفاصل و درد عضلانی و همچنین دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی است که در درمان عفونتهای مختلف نقش دارد، میباشد.