کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی سه برابر شد
محمدعلی شریکیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال ۹۲ سطح زیر کشت گیاهان دارویی از جمله گل محمدی و زعفران در این استان تنها ۲ هزار و ۸۷ هکتار بود.
وی مهم ترین مزایای کشت و توسعه عمل آوری گیاهان دارویی را سودآوری و ارزش افزوده بالا نسبت به سایر محصولات زراعی، سازگاری آن با محیط و قابلیت کشت در شرایط نامساعد و محدود کننده اقلیمی خاک و آب، مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت، توسعه سلامت و بهداشت عمومی و امکان تولید محصول ارگانیک و تامین ماده خام اولیه برای صنایع فرآوری، دارویی، بهداشتی، آرایشی و ایجاد اشتغال عنوان کرد.
شریکیان، توسعه اکوتوریسم، افزایش صادرات و ایجاد درآمد ارزی، استفاده از گیاهان دارویی به عنوان مکمل های غذایی، تنقلات، نوشابه سازی، شیرینی سازی را از دیگر مزایای کشت گیاهان دارویی برشمرد.
وی سطح کنونی زیر کشت زعفران را در این استان سه هزار و ۸۵۰ هکتار دانست و افزود: سطح زیر کشت زعفران در این استان در سال ۹۲ تنها ۵۵۰ هکتار بود.
وی با بیان اینکه تولید طلای سرخ در این مدت ۹۵۰ درصد رشد یافته است، گفت: سال گذشته ۱۹.۲ تن زعفران در استان تولید شد و حال آنکه میزان تولید این محصول استان در سال ۹۲ حدود ۲.۲ تن بوده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش سطح زیر کشت گل محمدی در این استان را ۴۵۵ هکتار دانست و افزود: سطح زیر کشت این محصول نیز در سال ۹۲ تنها ۵۳ هکتار بود.
شریکیان اظهار داشت: در آن سال تنها ۳۰ تن محصول گل محمدی در استان تولید شده بود که پارسال با برداشت ۳۰۵ تنی گل محمدی از گلزارهای استان، این محصول رشدی بالاتر از هزار درصدی را ثبت کرد.