دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی خبر داد: استقبال روزافزون شرکتهای دانشبنیان و فنآور از صنعت گیاهان دارویی
حوزه گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی بهصورت جدی مورد اقبال شرکتهای دانشبنیان و فنآور قرار گرفته است و باتوجهبه حمایتهایی که ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی فناوری ریاستجمهوری در راستای جذب سرمایه، توسعهی بازار و صادرات برای اینگونه شرکتها در نظر گرفته، نرخ ورود نخبگان علمی کشور به این صنعت رو به افزایش است.
به گزارش رسانه نوآوری به نقل از ستاد خبری ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی، دکتر مهدی سیف سهندی، با اعلام این خبر افزود: «هماکنون شرکتهای دانشبنیان و فناور، 25 درصد از کل شرکتهای فعال در حوزه صنعت گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی را به خود اختصاص دادهاند. ما نیز باتوجهبه قانون جهش دانشبنیان، بهصورت جدی از ورود مؤثر نخبگان و شرکتهای دانشبنیان به این صنعت استقبال میکنیم».
شایانذکر است که هماکنون بالغ بر 800 شرکت با ماهیتهای مختلف در زنجیرهی ارزش صنعت گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی فعال هستند.
وی در توصیف برنامههای حمایتی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی برای تشویق شرکتهای دانشبنیان گفت: «ما اقدامات گستردهای را برای حمایت از اینگونه شرکتها در مسیر جذب سرمایه و همچنین توسعهی بازار در دستور کار قرار دادهایم و امید داریم، با ورود و فعالیت بیشتر نخبگان در صنعت گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی، شاهد خلق فناوریهای داخلی بیشتر و تجاریسازی آنها در بخشهای مختلف از جمله عصارهگیری، تولید اسانس و افزودنیها، گیاهان دارویی و دیگر محصولات فراوری شده باشیم. در این راستا، در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی، پاویونی را تحت عنوان «سرمایهگذاری و شتابدهی» به بحث حمایت مالی از شرکتهای دانشبنیان و خلاق و استارتاپها اختصاص دادهایم».
دکتر سیف سهندی افزود: «در نمایشگاه و در قالب پاویون ذکر شده، فضایی را برای حضور و ارتباطگیری صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر و صندوقهای پژوهش فناوری در نظر گرفتهایم. برایناساس، نخبگان، دانشجویان و شرکتهای دانشبنیان میتوانند با ارائه ایدهها و طرحهای توجیهی خود، نسبت به جذب سرمایه اقدام کنند. این رویداد، گام مؤثری در مسیر تجاریسازی ایدههای فناورانه و علمی نخبگان کشور محسوب میشود».
گفتنی است، شرکتهای فعال در حوزه گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی، همچنین میتوانند با مشارکت فعال در پاویون بینالمللی، با مهمانان خارجی نمایشگاه که جملگی از تجار و بازرگانان معتبر هستند، رایزنی کرده و نسبت به ایجاد بازارهای صادراتی برای خود اقدام کنند. با هماهنگیهای بهعملآمده از سوی ستاد، بیش از صد بازرگان، تاجر و هیئت تجاری، از ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی، بازدید خواهند کرد.
دکتر سهندی، دربارهی اهمیت ورود مؤثر و گستردهی شرکتهای دانشبنیان به صنعت گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی تأکید کرد: «کشورهای اروپایی، آمریکایی و حتی بسیاری از کشورهای آسیایی که دارای فناوری و تکنولوژیهای برتر در حوزه صنعت گیاهان دارویی هستند، بیشتر مایلاند که محصولات این حوزه را بهصورت خام و فراوری نشده از ما خریداری کنند. این در حالی است که برای خلق ثروت، ما باید نسبت به فروش محصولات فراوری شده در قالب دارو، اسانس، عطر، افزودنیها و... اقدام کنیم؛ بنابراین با ورود مؤثر و گستردهی نخبگان و شرکتهای دانشبنیان و حمایت از آنها میتوانیم گام مؤثری در راستای ارزآوری بیشتر برای میهن عزیزمان برداریم».
ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی، از دهم تا سیزدهم آبانماه در محل مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار میشود.